Acasa » Stiri Deva » Subvenții pentru ucenicie și stagii

Subvenții pentru ucenicie și stagii

Angajatorii care organizează stagii și ucenicie la locul de muncă vor putea primi o subvenție din partea statului, în valoare de 2.250 de lei pentru fiecare participant la proiect, timp de 36 de luni.

Tinerii NEET (persoanele care au vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională) din județul Hunedoara vor avea oportunitatea să facă ucenicie sau stagii organizate de angajatori. Pe lângă criteriile mai sus menționate, tinerii trebuie să se afle în evidența AJOFM (Agenția de Ocupare a Forței de Muncă) Hunedoara și să aibă reședința sau domiciul în regiunile eligibile pentru acest proiect. Programul se adresează inclusiv tinerilor din mediul rural sau care aparțin de etnia rromă și are ca scop îmbunătățirea nivelului de competențe al tinerilor, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal. La nivelul județului Hunedoara, proiectul va fi susținut financiar de AJOFM Hunedoara, care va acorda angajatorilor suma de 2.250 de lei pe lună pentru fiecare ucenic sau stagiar. Angajatorii care vor desfășura stagii de pregătire adresate persoanelor cu studii superioare, vor trebui să aleagă persoane care să nu fi desfășurat activitate profesională în același domeniu, anterior absolvirii. Subvențiile vor fi acordate prin proiectul „UNIT 2 RMPD- ucenicie și stagii pentru tinerii NEETs din regiunile mai puțin dezvoltate” și vor fi avute în vedere conform cererii de finanțare patru regiuni eligibile: Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia și Vest, regiune din care face parte și județul Hunedoara.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU). Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. Bugetul proiectului este de 38.629. 300 de lei din care 32.834.905 reprezintă finanțare externă nerambursabilă.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com