Acasa » Stiri Deva » Schimbare de lider în Liga 1 şi un nou derby pentru Autobergamo

Schimbare de lider în Liga 1 şi un nou derby pentru Autobergamo

Primul rezultat de egalitate înregistrat în noua ediţie a campionatului naţional de futsal, cel dintre Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara, a dus şi la schimbarea liderului din Liga întâi. De acel 1 – 1 de la Deva a profitat FK Odorheiu Secuiesc, care în aceeaşi etapă a treia a zdrobit pe teren propriu pe Bukovina Vicov cu 25 – 6, scor care nu are nevoie de nici un comentariu.

Odorheiu rămâne astfel singura echipă cu punctaj maxim din campionat, nouă puncte din nouă, cu menţiunea necesară că şi United Galaţi are tot trei victorii din trei meciuri, însă penalizarea de trei puncte dictată de Federaţie a coborât formaţia pregătită de Florin Ignat până pe locul 4, cu şase puncte. Între aceste două echipe în clasament se află Autobergamo şi Informatica, ambele vând câte şapte puncte, departajate pe locurile 2 şi 3 de golaveraj (+ 23 Deva, + 10 Timişoara).

Puţine lucruri noi faţă de campionatul trecut

Dacă privim clasamentul primei ligi de futsal după primele trei etape constatăm – fără mirare – că nu s-a schimbat mai nimic faţă de ultimele două ediţii. Aceleaşi patru echipe care şi-au disputat semifinalele de campionat în 2017 şi 2018 se află şi acum pe primele patru locuri, semn că e greu de pătruns în acest grup select. Anunţată ca una din pretendentele la supremaţie, graţie investiţiilor făcute şi numelor grele aduse la echipă, Imperial Wet Miercurea Ciuc a înregistrat deja a doua înfrângere în acest sezon, după acel 2 – de la Galaţi venind în ultima etapă un 5 – 6 la Călăraşi cu Dunărea.

Modificări se substanţă nu sunt nici în subsolul clasamentului. Dacă în campionatul precedent erau trei formaţii pe post de simple furnizoare de puncte şi încasatoare de scoruri-fluviu (Muncitorul Reşiţa, Spicom Sfântu Gheorghe şi City’us Târgu Mureş), în prezent locul lor a fost luat cu brio de cele trei nou promovate, Clujana Cluj Napoca, Gloria Buzău şi Bukovina Vicov. Înfrângeri cu 10 – 1, 14 – 2, 15 – 4, 9 – 3, 13 – 2, 12 – 1 şi acel 25 – 6 despre care am pomenit mai sus sunt deocamdată contribuţia acestora în economia competiţiei, fără vreo perspectivă ca lucrurile să se schimbe.

Luni se joacă Deva – Odorhei, un derby de tradiţie

Etapa a patra programează la Deva un meci care şi aşa avea o încărcătură proprie, chiar dacă nu se întâlneau primele două clasate în liga întâi. Întâlnirile dintre Autobergamo şi Odorheiu au fost mai întotdeauna pe muchie de cuţit, cu deznodământul stabilit deseori în ultimele secunde (la propriu!), aşadar disputa lor constituie fără îndoială derbyul rundei.

Partida de la Timişoara dintre Informatica şi Imperial Wet, un alt cap de afiş al etapei, a fost amânată motivat. Informatica se află la Riga, în Letonia, unde va susţine de astăzi până duminică meciurile din Main Round în UEFA Futsal Champions League.

Celelalte meciuri ale rundei sunt Bukovina Vicov – United Galaţi, sâmbătă, cu gălăţenii în postura de mari favoriţi, şi Clujana Cluj – Gloria Buzău şi Politehnica Iaşi – Dunărea Călăraşi, luni, care se anunţă jocuri mult mai echilibrate.

etapa 3, rezultate

Dunărea Călăraşi – Imperial Wet 6 – 5

Gloria Buzău – Politehnica Iaşi 0 – 2

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 1 – 1

United Galaţi – Clujana Cluj 12 – 1

FK Odorheiu – Bukovina Vicov 25 – 6

Clasament

  1. Odorheiu 9 p (39 – 13)
  2. Autobergamo 7 puncte (30 – 7)
  3. Informatica 7 p (14 – 4)
  4. United 6* p (22 – 5)
  5. Dunărea 6 p (13 – 10)
  6. Imperial 3 p (20 – 12)
  7. Politehnica 3 p (8 – 11)
  8. Gloria 0 p (4 – 20)
  9. Clujana 0 p (6 – 35)
  10. Bukovina 0 p (11 – 50)

* echipă penalizată cu 3 puncte

etapa viitoare

sâmbătă, 6 octombrie

ora 14.30: Bukovina Vicov – United Galaţi

luni, 8 octombrie

ora 15: Clujana Cluj – Gloria Buzău

ora 17: Politehnica Iaşi – Dunărea Călăraşi

ora 18: Autobergamo Deva – FK Odorheiu

Informatica Timişoara – Imperial Wet a fost amânat


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com