Acasa » Stiri Deva » Să te crucești! Căminul cultural construit curtea bisericii vechi de trei secole

Să te crucești! Căminul cultural construit curtea bisericii vechi de trei secole

Să te crucești! Căminul cultural construit curtea bisericii vechi de trei secole

Căminul cultural aflat în construcție în curtea bisericii de lemn din Ribicioara, veche din secolul al XVIII-lea, i-a revoltat pe localnici.

Noua clădire este ridicată de primărie în zona de protecție a monumentului istoric și a transformat cu totul înfățișarea pitorească a bisericii. Localnicii au depus mai multe sesizări la Ministerul Culturii și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a opri proiectul, considerat inutil și nelegal. Din toamna anului trecut, spun oamenii, nu se mai lucrează la căminul cultural, șantierul fiind abandonat.

Primăria Ribița informează că satul Ribicioara, unde trăiesc mai puțin de 40 de oameni, avea nevoie de cămin cultural, pentru că și alte sate din comună au. Satul Ribicioara, care aparține comunei Ribița, a rămas una dintre cele mai izolate așezări din vestul țării, aflată în Munții Apuseni, la limita județelor Hunedoara și Alba. Unele case au rămas abandonate, altele nu au curent, nu au utilități, iar drumul de pământ al satului este aproape impracticabil. Localnicii se mândreau până de curând cu una dintre cele mai frumoase biserici din lemn din România, dar și cu rezervația naturală Cheile Ribicioarei.

Primarul Ribiței, Ioan Faur, se află deja la al patrulea mandat, însă în afara construcției din curtea bisericii nu se poate lăuda cu mai nimic pentru sătenii din Ribicioara… în 14 ani de „meserie”.


Sursa: ZHD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com