Acasa » Stiri Deva » Pick Me

Pick Me

 

Într-o declarație recentă, Ministrul Educației anunța că la nivelul României este o «criză de scriitori de manuale» și dorește organizarea unui simpozion care să rezolve această problemă. În plus, ministrul crede că actualele manuale sunt foarte încărcate, pentru că «așa știu să scrie… specialiștii noștri din sistem» (preluare declarație  presă  Prof. Univ. Dr.Dumitru Oprea)

 

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a publicat […] rezultatele evaluării calităţii ştiinţifice şi didactice a celor 144 de proiecte de manuale şcolare depuse în perioada 6 – 19 martie (prima sesiune). Aceste proiecte de manuale au vizat 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar şi 38 din ciclul gimnazial).

Potrivit MEN, remuneraţiile pentru autorii cu cel mai mare punctaj, ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale şcolare la disciplinele din învăţământul primar cu una sau două ore pe săptămână, sunt de 25.000 lei (brut), în timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, din cadrul aceluiaşi ciclu de învăţământ, suma aprobată este de 35.000 lei (brut).

În ceea ce priveşte învăţământul gimnazial, remuneraţia pentru autori este de 25.000 lei (brut), la disciplinele cu o oră, 35.000 lei (brut), pentru două ore, şi 45.000 lei (brut) pentru disciplinele cu patru ore pe săptămână.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, proiectele de manuale şcolare admise după încheierea tuturor sesiunilor de evaluare/reevaluare vor fi supuse unui proces de avizare ştiinţifică, realizat de un cadru didactic din învăţământul superior, specialist în domeniul/disciplina pentru care a fost propus fiecare proiect.

Cuantumul remuneraţiilor pentru autorii care au obţinut al doilea şi al treilea punctaj ca valoare vor reprezenta 50%, respectiv 25% din remuneraţia acordată manuscrisului cu cel mai mare punctaj, dacă aceştia îndeplinesc condiţia de a fi primit minimum 85 de puncte.

Asta este problemuța autorilor de manual.

Problemuța Ministerului este criza autorilor, iar problemuța părinților este manualul unic și termenul de tipărire a manualelor.

Și CÂT și de ce costă și CINE și de ce alege Editura Cutare.

Multe problemuțe.

 

 


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com