Acasa » Stiri Deva » Parlamentari acuzați că s-au transformat în gărzi de corp pentru Dragnea. Deputatul PSD Ilie Toma: „Nici eu și nici colegii mei nu am lovit pe nimeni. Eu cred că cei bruscați am fost noi”

Parlamentari acuzați că s-au transformat în gărzi de corp pentru Dragnea. Deputatul PSD Ilie Toma: „Nici eu și nici colegii mei nu am lovit pe nimeni. Eu cred că cei bruscați am fost noi”

Laurențiu Nistor

Jurnalistul Cristian Citre și liderul USR, Dan Barna, au lansat acuzații grave la adresa a doi parlamentari PSD Hunedoara, despre care spun că, împreună cu alți trei colegii, s-au transformat în „gărzi de corp” pentru Liviu Dragnea și „au smuls cabluri, au dat peste camere, au dat cu coatele și cu pumni”. Scena s-a petrecut miercuri, în Parlamentul României. Deputatul PSD Ilie Toma susține că presa s-a năpustit asupra lor, iar ei au fost cei bruscați. 

Ilie Toma
Ilie Toma

Cei doi parlamentari PSD din județul Hunedoara acuzați că ar fi recurs la gesturile de mai sus sunt președintele social-democraților din județ, Laurențiu Nistor, și deputatul Ilie Toma. „Liviu Dragnea a fost flancat, la ieșirea din sala de plen a Camerei Deputaților, de câteva cefe late cu carnete de parlamentar. Nu l-a atacat nimeni, nu l-a înjurat nimeni, nu s-a apropiat nimeni de el. Doar jurnaliștii au vrut să-i pună întrebări. Și atunci, cefele late au intrat în acțiune: au smuls cabluri, au dat peste camere, au dat cu coatele și cu pumnii. În jurnaliști. Mi-am luat un pumn în plex de am văzut stele verzi. Alți doi colegi au pățit la fel. O colegă a încasat un cot în coaste. În rol de gărzi de corp ad-hoc cinci parlamentari PSD: Dorel Căprar, Florin Buicu, Ilie Toma, Vlad Bontea, Laurențiu Nistor”, a scris Cristi Citre, pe contul său de socializare. „Liviu Dragnea a transformat patru parlamentari ai României în gărzi de corp personale împotriva jurnaliștilor care așteptau răspunsuri de la șeful Camerei Deputaților. Ziariștii au fost loviți și îmbrânciți de Cristian Buicu, Dorel Căprar, Vlad Bontea și Ilie Toma, niște pesediști care au înțeles să-și dovedească loialitatea față de șef prin pumni în loc de răspunsuri”, a scris și liderul USR, Dan Barna.

Replica lui Toma

Dacă președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, nu a răspuns ieri la telefon, deputatul PSD Ilie Toma, în schimb, a făcut-o. Acesta susține că nu a lovit pe nimeni, nu a îmbrâncit pe nimeni, ba din contră, cei bruscați au fost ei, social-democrații. Parlamentarul spune să ambuscada a fost creată, în mod artificial, cel mai probabil, de USR. „Așa ceva nu s-a întâmplat. Nici eu și nici colegii mei nu am lovit pe nimeni, nu am împins pe nimeni, ba dimpotrivă, în ambuscada creeată artifical, când am ieșit cu toții, s-au năpustit asupra noastră. În fața mea era doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă, și o doamnă reporter. Au fost de trei ori mai multe posturi de televiziune decât de obicei, care asaltau, pur și simplu. Este regretabil ce s-a întâmplat, pentru că suntem în 2018, și nu am dat dovadă de cea mai bună calitate de civilizație asaltându-ne unii pe alții. Dar, ca de obicei, USR crează probleme și chiar încurajează creearea de evenimente negative. Aceasta este stilul lor. Ei nu înțeleg că puterea poate fi preluată doar în mod democratic, prin vot. Eu cred că cei bruscați am fost noi. E regretabil ce se întâmplă: e român contra român. Nu știu care e cauza, sincer! Nu găsesc nicio explicație”, spune deputatul PSD Ilie Toma.

Întrebat dacă „asaltul” la justiție, de care este acuzat PSD, poate fi o explicație pentru tensiunile din România, Ilia Toma susține: „Eu cred că asalt la justiție era înainte, când veneau și te luau de acasă, numai ca să te filmeze, după care te achitau. Acum, prin ceea ce s-a votat, când este vorba de siguranță națională, de securitate publică, de securitatea sănătății naționale, nu cred că nu există posibilități de a acționa rapid și eficient. Eu nu sunt specialist în justiție, nu am studii juridice, și nu pot să trec peste părerea juriștilor care întocmesc niște legii. Unii spun așa, alții spun altfel. Acum, care să o luăm de bună? Nu îți iei de bună părerea colegilor?”.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com