Acasa » Stiri Deva » Maratonul Virșlilor, Deva Music Star, Serbările Devei și trei filme pe agenda de timp liber

Maratonul Virșlilor, Deva Music Star, Serbările Devei și trei filme pe agenda de timp liber

În această minivacanță de 1 iunie, hunedorenii au posibilitatea să ia parte la o serie de evenimente sportive și activități de entertainment. Pasionații de alergare sunt așteptați la Maratonul Virșlilor, iar iubitorii de petreceri în aer liber au ocazia să participe la Serbările Devei. Cinefilii pot viziona trei filme la cinematograful devean, iar atât cei mici cât și cei mari sunt invitați la Festivalul de muzică pop „Deva Music Stars”.

Distracție garantată la Serbările Devei

Concerte, spectacole de folclor, teatru, dansuri, jocuri sportive, iluzionism, baloane zburătoare şi distracţie la maximum. De asta vor avea parte devenii, timp de trei zile, la Serbările Devei. Evenimentul este organizat de Primăria Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” și se va desfășura în perioada 1-3 iunie, în Piața Victoriei și Piața Cetății. Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi bucatele tradiţionale româneşti şi nici berea, dulciurile şi băuturile răcoritoare, suvenirurile, meşterii populari şi produsele unicat. Sărbătoarea de suflet a devenilor, devenită deja tradiţie în capitala judeţului, debutează vineri, 1 iunie 2018, la ora 11:00, în Piaţa Unirii, pe platoul Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Printre cei care vor concerta în cadrul evenimentului se numără Direcţia 5, Lidia Buble, The Motans, Gino, Pragu’ de Sus, Quas, Matilda Pascal Cojocăriţa, Veta Biriş, Mariana Deac, Cristian Fodor, Ionuţ Fulea.

Maratonul Virșlilor ia startul de la Castel

Pasionații de alergare sunt invitați în acest weekend la Maratonul Virşlilor, o competiţie de alergare pe asfalt. Maratonul are loc duminică, 3 iunie, se desfăşoară pe un traseu cu lungimea de 26,2 kilometri, între Castelul Corvinilor și Cetatea Deva şi este organizat de Asociaţia Sportivă C.L.A.S. Deva. Pentru că este un maraton al „virșlilor”, organizatorii promit participanților că la final, după ce vor vedea locuri încărcate de istorie și peisaje care îți taie respirația, vor avea parte de cei mai iuți virșli care există. În competiţie s-au înscris 163 de alergători, cu vârste între 16 şi peste 60 de ani, din 40 de localităţi din România şi din Grieskirchen/Austria. Startul va fi dat la ora 10:00, la Castelul Corvinilor. Premierea câştigătorilor va avea loc în Piaţa Cetății din Deva. Totodată, în cadrul „Maratonului Virșlilor” organizatorii anunță și o cursă destinată copiilor. Cursa va avea loc pe stadion, de la ora 13:00, pe categorii de vârstă: 4-6 ani (400 metri), 7-9 ani (400 metri), 10-12 ani (400 metri), 13-15 ani (800 metri) și 16-18 ani (800 metri). Înscrierile au loc duminică, iar conform organizatorilor, toți copiii care vor alerga vor fi premiați cu medalii și diplome. De precizat este că circulaţia rutieră va fi restricţionată pe două străzi din municipiul Deva, duminică, 3 iunie 2018, între orele 11:50-14:30, pentru desfăşurarea Maratonului. Astfel, pe strada Iosif Vulcan, până la intersecţia cu strada Elena Văcărescu (tronsonul nr. 5 al traseului), participanţii vor alerga în condiţii de trafic deschis. De asemenea, pe strada Elena Văcărescu, până la intersecţia cu strada Mihai Eminescu (tronsonul nr. 6), vor alerga pe partea stângă a străzii, având în vedere că, în această zonă, traficul rutier este foarte redus. Pe strada Mihai Eminescu, până la intersecţia cu strada Gheorghe Bariţiu, competitorii vor alerga pe trotuarul din partea stângă, iar pe străzile Lucian Blaga şi Aurel Vlaicu (până la intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918), vor alerga pe trotuarul din partea dreaptă. Toţi participanţii la concurs au obligaţia să respecte regulile de conduită în trafic impuse de legislaţia în vigoare. Pe tot parcursul competiţiei, circulaţia rutieră va fi dirijată de poliţişti de la Poliţia Municipiului Deva şi Poliţia Locală Deva, care vor atrage atenţia conducătorilor auto asupra desfăşurării concursului. Totodată, pe traseu vor exista panouri de avertizare reflectorizante, de culoare albă, inscripţionate şi amplasate astfel încât să poată fi observate din timp şi cu uşurinţă de către toţi participanţii la trafic.

Trei filme, la „Patria”

Cinefilii pot viziona în această minivacanță trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Jim Button şi Lukas, mecanicul de locomotivă” în regia lui Dennis Gansel, „Proiectul Florida”, regizat de Sean Baker și „Taxi 5”, în regia lui Franck Gastambide. Filmele rulează pe toată perioada weekendului, primul de la ora 13:00, al doilea de la 15:00, iar ultimul de la orele 17:30 și 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

Deva Music Stars, la a V-a ediție

Peste 50 de concurenţi din 11 judeţe ale ţării şi din Municipiul Bucureşti participă la ediţia a V-a a Festivalului de muzică pop pentru copii şi adolescenţi „Deva Music Star”. Evenimentul debutează sâmbătă, 2 iunie 2018, de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei din Deva, cu concursul de interpretare. Evenimentul este organizat de Primăria Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi are ca principal scop promovarea copiilor şi tinerilor cu calităţi vocale şi artistice, muzicale şi interpretative. „Deva Music Star” se desfăşoară pe trei categorii de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani şi 12-14 ani. Publicul prezent la festival va putea asista şi la reprezentaţii de dans tematic şi dans modern. Premierea celor mai buni concurenţi şi Gala Laureaţilor va avea loc duminică, 3 iunie 2018, la ora 11.00, în Piaţa Cetăţii din Deva. Se vor acorda Premiile I (700 lei), II (600 lei) şi III (500 lei) pentru fiecare categorie de vârstă, trei menţiuni a câte 200 de lei, premii speciale şi Marele Trofeu al festivalului, în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, toţi concurenţii vor primi diplome de participare. Juriul festivalului va fi prezidat de compozitorul Viorel Gavrilă, unul dintre membrii juriului Eurovision România 2018. Gala Laureaţilor „Deva Music Star” va fi urmată de momente coregrafice, susţinute de Ansamblul de balet „Arabesque” şi de „Lebedele Albe”, şi se va încheia cu un recital Gabriel Cîndea, câştigătorul Trofeului „Stelele Cetăţii” 2016.

 


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com