Acasa » Stiri Deva » Invitație la „Cinciș Summer Fest”, Festival Roman, Târg de antichități și Zilele Bradului, în weekend

Invitație la „Cinciș Summer Fest”, Festival Roman, Târg de antichități și Zilele Bradului, în weekend

Pentru acest final de săptămână hunedorenilor le sunt pregătite o serie de evenimente de toate genurile și pentru toate gusturile. Tinerii petrecăreți și nu numai sunt așteptați la „Cinciș Summer Fest”, iar iubitorii de istorie și activități medievale au ocazia să ia parte la Festivalul Roman „Dacia Felix – Sub semnul acvilei”. Devenii sunt invitați la un târg de antichități și produse handmade, iar brădenii la Zilele municipiului.

 „Cinciș Summer Fest”, la a VI-a ediție

Hunedorenii au posibilitatea, în acest weekend, să se delecteze pe malul lacului Cinciş cu producţii muzicale inedite din sfera bass music – reggae, dub, dubstep, grime, drum and bass şi alte subgenuri. Totul în cadrul celei de-a VI-a ediții a unuia dintre cele mai longevive festivaluri underground outdoor din vestul ţării – „Cinciș Summer Fest”. De-a lungul timpului, zeci de artişti din toată ţara, dar şi din străinătate au încântat publicul de aici. „Pentru a şasea ediţie ne propunem să impresionăm prin calitatea sunetului, dar şi prin o mai bună implicare a artiştilor prezenţi, cei mai mulţi dintre ei ajunşi deja la un înalt nivel de profesionalism şi maturitate. Cinciş Summer Fest este un bun reper pentru tinerii debutanţi în sonorităţile underground. De aceea, festivalul a promovat constant artiştii aflaţi la început de drum. Vă aşteptăm din nou pentru un weekend de regăsire şi revedere a prietenilor ce au în comun pasiunea pentru muzică. Mai mult decât orice, Cinciş Summer Fest este un eveniment ce uneşte spirite libere şi aduce un mesaj simplu de comuniune şi iubire în mijlocul naturii”, au anunțat organizatorii. Evenimentul este organizat de High Kulture, un grup de tineri cu iniţiativă din Timişoara, și se va desfășura pe toată perioada weekendului, în campingul Mădălina. Intrarea la concerte costă 30 de lei pe zi sau 50 de lei pentru toate cele trei zile.

Festivalul Roman „Dacia Felix – Sub semnul acvilei”, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Pasionații de istorie și activități medievale sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la Festivalul Roman „Dacia Felix – Sub semnul acvilei”, eveniment organizat In memoriam Dorin Alicu. Festivalul ajunge anul acesta la cea de-a III-a ediție, se va desfășura în perioada 10 – 12 august, la Hațeg și Sarmizegetusa, și își propune, prin intermediul reenactorilor Asociației „Terra Dacica Aeterna”, să însuflețească locul în care, odinioară, se afla capitala Daciei Romane. Potrivit organizatorilor, ediția din 2018 se leagă de celebrarea Centenarului Marii Uniri. În acest sens, astăzi, începând cu ora 20:30, deschiderea oficială a evenimentului va fi marcată, în centrul orașului Hațeg, printr-o paradă istorică, cu torțe. Așadar, la Hațeg și în situl arheologic de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, în inima destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, istoria romanilor va putea fi retrăită, timp de două zile, după un program care cuprinde activități în tabere civile și militare, ateliere de meșteșuguri antice (ceramică, fierărie, pielărie, țesătorie, metaloplastie, prelucrare os și lemn, medicină, mozaic antic, inginerie antică, pictură pe lemn, sculptură în piatră), jocuri, ceremonii și demonstrații de luptă. Evenimentul este dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care și-a dedicat întreaga carieră profesională cercetărilor în cadrul sitului roman de la Sarmizegetusa. Taxa de acces în situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa este de 14 lei/adult și 4 lei/copil.

Târg de antichități și produse handmade la Shopping City Deva

Shopping City Deva găzduiește, în weekend, un târg special de antichități și handmade, care reuneşte colecționari și anticari din Satu Mare, Timișoara, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Alba, Craiova, Cluj, Iași. Așadar, începând de astăzi și până duminică, în intervalul orar 10:00-22:00,  iubitorii de articole ce poartă amprenta timpului vor putea găsi cărți, monede, aparate de fotografiat, mașini de scris, lăzi de zestre, piese de mobilier

decorațiuni, bijuterii, servicii prețioase de masă, din porțelan, dulciuri, produse din lavandă etc. Anticarii prezenți la eveniment au această ocupație transmisă din tată în fiu, iar exponatele cu care participă fac parte din moștenirea familiei, fiind obiecte moșteninte sau primite de la părinții ori bunicii lor.

Zilele municipiului Brad, la a XVII-a ediție

Locuitorii municipiului Brad, dar şi cei care doresc să aibă parte în weekend de o serie de activităţi sportive, culturale, dar şi distractive în aer liber sunt aşteptaţi să ia parte la Zilele Municipiului Brad. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XVII –a ediţie şi se va desfăşura în perioada 10 – 12 august. Pe parcursul celor trei zile de petrecere, brădenii vor avea ocazia să ia parte la finala competiției de minifotbal „Memorialul Grigore Verdeș”, la un spectacol susținut de Ansamblul „Doina Crișului”, Burebista, Irina Loghin, Aurel Tămaș, Turul Ciclist „Drumul Aurului”, competiţie ce va avea loc pe traseul Piaţa Aurului – Ruda Brad – Biserica Ruda Brad – Barza – Gurabarza, la premierea tinerilor brădeni cu rezultate deosebite și la concursul „Devoratorii de virșli”. Sâmbătă, brădenii vor putea dansa și se vor putea distra pe muzica Elenei Gheorghe și a lui Alex Velea, iar duminica va fi dedicată folclorului. De la ora 19:00, brădenii sunt așteptați la un spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul „Doina Crișului” Brad, alături de tinerii brădeni talentați și soliștii: Denisa Neag, Vlad Lință, Paula Hriscu, Alexandru Borza, Mihai Cetean, Larisa – Teodora Petruț, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean și invitații speciali Fuego, Mirela Petrean și Puiu Codreanu.

Filme la „Patria” și „Flacăra”

Cinefilii din județ pot viziona mai multe filme la Cinematograful „Patria” din Deva și „Flacăra” din Hunedoara. Astfel, la cinema-ul devean, începând de astăzi și până duminică, va rula „Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă” (regizor Genndy Tartakovsky) de la ora 15:00 și „Minți primejdioase” (reg. Jennifer Yuh) de la orele 17:30 și 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul cinematografului din orașul de pe Cerna este următorul: vineri – ora 14:00 – „Me Before You: Înainte să te cunosc” (regizor Thea Sharrock, 2D), 17:00 – „The Darkest Minds: Minți primejdioase” (reg. Jennifer Yuh, 2D), 20:00 – „MEG: Confruntare în adâncuri” (reg. Jon Turteltaub, 3D); Sâmbătă – 11:00 – „Show Dogs: Operațiunea Ham-Ham” (reg. Raja Gosnell, 2D), 14:00 – „The Conjuring 2: Trăind printre demoni” (reg. James Wan, 2D), 17:00 – „Me Before You: Înainte să te cunosc”, 20:00 – „MEG: Confruntare în adâncuri” (3D); Duminică – 11:00 – „Show Dogs: Operațiunea Ham-Ham”, 14:00 – „Insidious: Capitolul 4” (reg. Adam Robitel, 2D), 17:00 – „MEG: Confruntare în adâncuri” (3D), 20:00 – „The Darkest Minds: Minți primejdioase” (2D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com