Acasa » Stiri Deva » Gimnastele din lotul României pregătesc Europenele de la Glasgow

Gimnastele din lotul României pregătesc Europenele de la Glasgow

Aşa cum v-am mai informat în Glasul Hunedoarei, anul 2018 este unul încărcat de competiţii majore pentru gimnastica feminină. La începutul lunii viitoare sunt programate la Glasgow, în Scoţia, Campionatele Europene, după care urmează în luna octombrie Campionatele Mondiale de la Doha, din Qatar. Toate acestea constituie etape de parcurs în drumul calificării echipei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, obiectivul final al actualei conduceri a gimnasticii româneşti.

După întâlnirea bilaterală amicală cu Finlanda, care a avut loc la Deva în luna mai, săptămâna trecută România a întâlnit Israelul tot într-un bilateral desfăşurat atât la nivel de senioare cât şi la junioare. Concursul a avut loc la complexului sportiv de la Izvorani şi a reprezentat un ultim prilej de verificare înaintea plecării în Scoţia. Gimnastele noastre vor participa între 2 şi 5 august la cea de a 32-a ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică feminină (cele ale băieţilor se vor desfăşura între 8 şi 12 august).

Româncele s-au impus şi în faţa Israelului

După victoria în faţa Finlandei a urmat pentru fetele pregătite la Deva de colectivul tehnic coordonat de profesorul Nicolae Forminte o alta, previzibilă, în faţa Israelului. Gimnastele noastre s-au impus şi în competiţia senioarelor şi în cea a junioarelor. Lotul de senioare a fost alcătuită din Anamaria Ocolişan, Nica Ivănuş, Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Ioana Crişan şi Laura Iacob. Fetele noastre au acumulat un total de 154.550 puncte, faţă de cele 128.600 puncte ale Israelului. De remarcat este faptul că Denisa Golgotă, sportivă legitimată la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, a concurat la toate cele patru aparate, având evoluţii promiţătoare în perspectiva apropiatelor Campionate Europene. Fosta campioană europeană a junioarelor în proba de sol de acum doi ani a obţinut notele 14.600 la sărituri, 13.250 la sol şi 13.000 la bârnă. Anamaria Ocolişan a fost notată cu 14.300 la sărituri, iar Laura Iacob cu 13.300 la acelaşi aparat.

Lotul de junioare le-a avut în componenţă pe Iulia Berar, Antonia Duţă, Ana Maria Puiu, Silvia Sfiringu, Lisa Marchidanu, Ioana Stănciulescu şi Daniela Trică. Şi junioarele şi-au depăşit adversarele la un scor concludent, 157.350 puncte faţă de 130.450. S-a remarcat în mod deosebit Silviana Sfiringu, învingătoare la individual compus cu 52.700 puncte şi cu note bune în special la sărituri, 14.300, şi bârnă, 13.650. Celelalte junioare au obţinut următoarele rezultate: Antonia Duţă 52.100 puncte, Ioana Stănculescu 51.400 puncte, Ana Maria Puiu 51.250 puncte.

Componentele lotului României îşi coontinuă în aceste zile pregătirile pentru Europene, colectivul tehnic urmând să decidă care vor fi gimnastele care vor face deplasarea la Glasgow.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com