Acasa » Stiri Deva » Fetița dispărută în urmă cu o săptămână, găsită într-un cămin dezafectat

Fetița dispărută în urmă cu o săptămână, găsită într-un cămin dezafectat

Fetiţa de 7 ani din municipiul Petroşani, care a fost dată dispărută în urmă cu o săptămână după ce a plecat din faţa blocului împreună cu un bărbat ca să primească alimente de pomană de Ziua Morţilor, a fost găsită. Copila se afla în incinta unui cămin dezafectat din municipiul Vulcan, teafără și nevătămată, împreună cu cel cu care a plecat.

Polițiștii din Petroșani au găsit fetița dispărută în cursul nopții de miercuri spre joi. Conform autorităților, fetița nu a fost agresată, dar a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare. IPJ Hunedoara a sesizat și Protecția Copilului, pentru efectuarea unei anchete sociale. În plus, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal ce a fost deschis pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmând ca măsurile legale să fie dispuse sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. „În cursul nopții, în urma activităților investigative și de căutare, polițiștii au găsit fetița de 7 ani, dispărută în data de 1 noiembrie, din Petroșani. Aceasta se afla în incinta unui cămin dezafectat din municipiul Vulcan, împreună cu bărbatul cu care a plecat din fața blocului. Din primele verificări se pare că fetița nu a fost victimizată în vreun fel. Totuși, a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării de sănătate. De asemenea, a fost sesizată autoritatea de protecție a copilului, pentru efectuarea unei achete sociale. Bărbatul de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. La căutări (în localitățile Văii Jiului) au participat peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale. Minora era dată în urmărire naţională, după ce, la data de 4 noiembrie, tatăl copilei, aflat în Timişoara, a reclamat dispariţia la Poliţia Municipiului Petroşani.

Fetița a ajuns în plasament în regim de urgență

Atât fetița, cât și cei doi frați ai săi, vor scăpa de condițiile improprii în care au trăit până acum și vor ajunge într-un centru al Direcției Generale pentru Protecția Copilului Hunedoara. „Ca urmare a apariției articolului în presă, ne-am autosesizat în data de 6 noiembrie. Ulterior, în aceeași zi, am fost sesizați și de Poliția Municipiului Petroșani. Împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Petroșani s-a efectuat evaluarea inițială a familiei, constatându-se că pentru copii – minora și cei doi frați gemeni ai acesteia, în vârstă de patru ani – se impune stabilirea măsurii de protecție specială – plasament în regim de urgență. Astfel, în cursul zilei de astăzi (n. red. ieri) copiii vor fi preluați în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Deva, urmând a intra în compatibilizare cu un asistent maternal profesionist”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com