Acasa » Stiri Deva » Decizie fără efecte? Instanța a suspendat două articole din hotărârea de reorganizare a Primăriei Deva

Decizie fără efecte? Instanța a suspendat două articole din hotărârea de reorganizare a Primăriei Deva

Câțiva foști polițiști locali au obținut suspendarea a două articole din Hotărârea care privește reorganizarea administrației locale și noua organigramă. Oamenii au dat în judecată Primăria, nemulțumiți fiind de faptul că au fost dați afară. Decizia instanței însă nu face referire la reangajarea lor, ci doar la suspendarea preluării personalului de la Serviciul Public de Poliție Locală, care a fost desființat, la Primărie, unde a fost mutat.

Dosarul a fost înregistrat în data de 21 mai, mult după ce procedurile de preluare a polițiștilor locali au fost finalizate. 11 dintre oamenii legii care au fost concediați au atacat în mai multe procese Primăria Deva. În cadrul acestui dosar, se cere anularea actului administrativ HCL 56/2018, care face referire la noua organigramă a municipalității. Miercuri, Tribunalul Hunedoara a suspendat două articole din hotărâre, respectiv articolul 2, aliniatul 6, și articolul 3. La articolul 2, aliniatul 6 este prevăzut că: „Se aprobă preluarea personalului pe posturile aprobate în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Deva la finalizarea tuturor procedurilor cu privire la desființarea Serviciului Public de Poliție Locală Deva”. Articolul 3 din hotărâre, care face referire la noua organigramă, nu a fost suspendat în intregime, ci doar pozițiile din Anexa 2, care privesc statul de funcţii pentru Biroul de Paza bunurilor. Decizia de suspendare poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în 5 zile. Procesul pentru anularea actului administrativ va continua în data de 12 septembrie, la Tribunalul Hunedoara.

Efectele hotărârii

Juriștii cu care redactorii „Glasul Hunedoarei” a luat legătura spună că și dacă Primăria suspendă articolele invocate în decizia instanței, această suspendare nu va avea efecte, pentru că toți polițiștii locali au fost preluați deja în aparatul propriu al primarului municipiului Deva. De aceeași părere sunt și reprezentanții administrației locale. „Suspendat ce înseamnă? Că nu mai continuă din momentul hotărârii. Dar noi am finalizat deja procedurile de preluare a angajaților, noi nu avem ce să suspendăm, pentru că procedurile sunt finalizate. Oricum, avem cale de atac și pe suspendare. Instanța nu ne-a desființat articolul 2, aliniatul 1, din Hotărâre, care spune că «se aprobă desființarea Serviciului Public de Poliție Locală Deva ca serviciu public cu personalitate juridică din subordinea CL Deva și reorganizarea acivităților specifice acestuia în cadrul aparatului de specialitate al Primarului ». Acesta nu a fost suspendat. Singura problemă a fost la Biroul de Paza a Bunurilor. Acolo au rămas șase oameni, pentru că atât a considerat primarul că e necesar”, a declarat secretarul Primăriei, Laura Sârbu.

În luna martie 2018, Primăria Deva a făcut restructurări, iar în urma adoptării noii organigrame, numărul de posturi din cadrul primăriei a fost diminuat. Măsura a fost luată pentru reducerea cheltuielilor cu personalul şi pentru eficientizarea activităţii administraţiei locale. Conform datelor prezentate de primarul Devei, Florin Oancea, Primăria Deva a plătit, în noiembrie 2017, salarii în valoare totală de 3,4 milioane de lei, aproape dublu faţă de aceeaşi lună a anului 2016. Fondul de salarii al Primăriei Deva ar fi ajuns astfel la 10 milioane de euro, în timp ce veniturile proprii ale instituţiei nu depăşesc 25 de milioane de euro pe an, iar investiţiile previzionate pentru anul trecut nu treceau de 3 milioane de euro. Până la restructurarea ce a avut loc, numărul polițiștilor locali de la Deva era de 112. Florin Oancea susținea că atât el, cât și mulți cetățeni ai municipiului Deva sunt nemulțumiți de activitatea polițiștilor locali.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com