Acasa » Stiri Deva » Bilanțul accidentelor rutiere de pe șoselele Hunedoarei: 19 morți în șase luni

Bilanțul accidentelor rutiere de pe șoselele Hunedoarei: 19 morți în șase luni

În primele șase luni ale acestui an, pe drumurile publice din judeţul Hunedoara, s-au produs 98 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 19 persoane şi rănirea gravă a altor 106 persoane, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Cel mai grav dintre ele a avut loc în 16 iunie, pe Autostrada Deva – Orăștie. Patru oameni, cu vârste între 17 ani şi 70 de ani, au murit în accidentul rutier produs de un şofer în vârstă de 70 de ani, din Petroşani, care a intrat pe autostradă prin nodul rutier de la Simeria Veche, pentru a se îndrepta spre Deva, însă a greşit sensul de mers. Aflat la volanul unui autoturism, în care se mai aflau celelalte trei victime, bărbatul a circulat pe sens interzis circa trei kilometri, când a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară şi apoi cu un autoturism. A fost nevoie de intervenţia echipajelor Descarcerării pentru scoaterea celor patru victime din maşina devastată de impact. Alţi trei oameni din maşinile care circulau regulamentar au fost răniţi.

Principalele cauze de producere ale accidentelor cu ponderea cea mai mare înregistrate în perioada menţionată, au fost: viteză neadaptată la condiţiile de drum, 23 accidente; nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni,  12 accidente; alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorilor auto, 11 accidente; abateri ale conducătorilor de biciclete, 10 accidente; neacordare prioritate pietoni: 10 accidente.

„Întrucât în perioada estivală se estimează o creştere a cotelor de trafic pe principalele artere rutiere, acţiunile cu caracter preventiv ale poliţiştilor rutieri vor continua şi în perioada următoare, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră şi a menţinerii trendului descendent al numărului de evenimente rutiere grave. Acţiunile poliţiştilor vor viza, în principal, prevenirea accidentelor și a blocajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației rutiere, dar şi depistarea și sancționarea participanților la trafic care încalcă prevederile legale privind circulația pe drumurile publice”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Source: http://zhd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com