Acasa » Stiri Deva » 8.000 de doze de vaccin ROR distribuite județului

8.000 de doze de vaccin ROR distribuite județului

Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara va primi, din partea Ministerului Sănătății, 8.000 de doze de vaccin ROR. Dozele vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare, iar micuții vor putea fi imunizați împotriva Rujeolei, Oreionului și Rubeolei (ROR).

Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost livrate către Direcţiile de Sănătate Publică 410.000 de doze de vaccin ROR și 198.000 de doze de vaccin hepatic B utilizat pentru imunizarea nou-născuţilor. Pentru DSP Hunedoara, ministerul de resort a livrat 8.000 de doze de vaccin ROR și 3.000 doze de vaccin hepatic B. „Vaccinul ROR va ajunge în județul Hunedoara săptămâna viitoare, pe marți sau miercuri. După calculele noastre, această tranșă de doze ne va ajunge aproximativ nouă luni, pentru imunizarea copilașilor împotriva a trei boli: rujeolă, oreion și rubeolă. În ceea ce privește vaccinul hepatic tip B, care se utilizează în maternităţi pentru imunizarea nou-născuţilor, DSP a primit săptămâna trecută 3.000 de doze. În plus, am trimis o adresă Ministerului Sănătății pentru a ne trimite și vaccin hexavalent. Conform reprezentanților ministerului de resort, până la finalul lunii ne va fi distribuit și acest tip de vaccin, dar urmează să vedem câte doze vom primi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Demersuri pentru vaccinare tuturor copiilor

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că vor face toate demersurile necesare pentru ca micuții să ajungă la schema de imunizare completă. ,,În cazurile copiilor în care nu a fost respectat Calendarul Naţional de Vaccinare, conducerea Ministerului Sănătăţii este preocupată ca aceştia să fie recuperați, astfel încât să ajungă la schema de imunizare completă. Sunt necesare proceduri mai clare şi clauze care să permită derularea contractelor –cadru astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situaţii limită într-o problemă atât de importantă precum respectarea Calendarului Naţional de Vaccinare. Mai mult decât atât, în această vară, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu OMS şi UNICEF, intenţionează să realizeze o campanie de creştere a gradului de vaccinare ROR în comunităţile vulnerabile. De asemenea, următoarea tranşă de livrare a vaccinului DTPa (diftero-tetano-pertussis acelular) este preconizată în a doua parte a acestui an, astfel încât să asigure continuitate în aprovizionare cu acest tip de vaccin la nivel naţional”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.


Source: http://glasul-hd.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com